Home Blog Nieuws: Dutch Dakar Experience 20 mei 2017
󰀄
Dutch Dakar Experience 20 mei 2017

Op zaterdag 20 mei 2017 was Stichting groot Hart aanwezig op het eiland van Maurik voor de Dutch Dakar Experience. Met 45 kids en ongeveer 89 ouders stond ons weer een fantastische ervaring te wachten.

Een dag vol terreinauto’s, pick-ups, snelle boten en indrukwekkende Dakar Trucks, en ook nog eens mooi weer! Om 10.30 stonden de eerste boten al klaar om de kids mee te nemen voor een snelle bootervaring op de rivier.De boot die zo hard ging, wel 76 km per uur, dat vond Elsien het mooiste, want het ging lekker hard.
Zo ook Julian, die er maar geen genoeg van kon krijgen.

 

Gelukkig was de leiding zo tof om ervoor te zorgen dat er meer dan 1 boottocht mogelijk was.
Je bent tenslotte VIP op zo’n dag, dus een heel belangrijk persoon. En daar wilde de rij wachtenden zonder problemen nog iets langer voor in de rij staan.

Hierna gingen de gezinnen al gauw ieder hun kant op om alles op het eiland te ontdekken. Er waren 4 wheel drives waarmee je als papa of mama ook zelf stoer kon doen achter het stuur en het rally rijden letterlijk zelf mocht ervaren. Zo kwam het dus voor dat papa achter het stuur zat om de zandheuvels en dalen te trotseren. Stoere mensen allemaal, ook de kids die ernaast plaatsnamen!

Natuurlijk stonden ook de indrukwekkende, grote trucks al op de kinderen en hun ouders te wachten voor de ultieme Dakar Experience. Goed ingesnoerd in de gordels werd er hard over het terrein gereden, en op sommige momenten had je echt het idee dat je in de heuvelige woestijn aan het knokken was om over de zandheuvels heen te komen. Hoe stoffig, hard en hobbelig ook, het kon de kinderen niet hard en ruig genoeg gaan. Stuk voor stuk kwamen ze er met een grote glimlach en een duim omhoog uitgestapt.

Het was wederom een zeer geslaagde dag en natuurlijk hadden alle kids een oorkonde verdiend voor hun moedige gedrag. Op een enkeling na zoals bijv. Julian, die het toch nog even voor elkaar had gekregen om een extra vaartochtje te mogen maken 😊
Hierna lag zijn oorkonde ook met trots op hem te wachten.

Tot onze grote verbazing werd ook het Groot Hart team blij verrast met een prachtige donatie waarmee we weer veel kinderen blij kunnen gaan maken.

Dank aan VB Air Suspension en Veth Automotive voor dit mooie gebaar !

Na de uitreiking en iedereen te hebben uitgezwaaid nog even met elkaar op de foto!
Petjes af en handen omhoog voor deze mooie Dutch Dakar Experience!

 

󰁓