Home Blog Nieuws: Formido Final Races 22 oktober 2017
󰀄
Formido Final Races 22 oktober 2017

Zondag 22 oktober was het zover, de Formido Final Races op het circuit van Assen. Al was het een regenachtige dag, wat een mooi evenement was het toch weer.

We werden heerlijk luxe onthaald in de Legendsclub op het circuit. We hadden een prachtig uitzicht op het circuit en zaten letterlijk en figuurlijk hoog en droog!

Zoals gewoonlijk een uitleg aan alle gezinnen over wat de dag allemaal zou brengen. De geheimtaal van het racen werd uit de doeken gedaan…. Duim naar beneden betekent mag het wat zachter. Duim opzij, het gaat prima zo. En duim omhoog, jullie kunnen vast nog wel harder, ik ben d’r klaar voor…. Ook deze dag hebben we weer heel wat duimen omhoog zien gaan!

Naast de supersnelle raceauto’s mochten we deze dag ook gebruik maken van de enige, echte F1 safety car. En die kan hard!

Op het terrein van Assen was er van alles te zien. We mochten met z’n allen kijken bij Bas Koeten. Die had een paar mooie race auto’s staan die allemaal meededen aan de officiële races. Het was ook ons vertrekpunt, in een grote cologne vertrokken we vanaf de tent naar het circuit. En daar kon de pret beginnen.
Een voor een werden de kids voorzien van een helm en namen ze plaats in de auto’s. En wat een plezier hebben de kinderen toch weer gehad. En dan die papa’s en mama’s aan de zijlijn…vol spanning wordt elk rondje gevolgd. En dan maar afwachten hoe je kind uit de auto komt…..en voor ons geen verrassing meer maar altijd enthousiast en zooooo blij! Het is echt spannender voor de toeschouwers dan voor de racers zelf!

We hebben ook heel veel spannende races gezien. Door de regen was het asfalt wel wat glad geworden, we hebben dus heel wat mooie slippartijen mogen zien.

De gastvrijheid van het circuit van Assen was weer geweldig. Zo mochten we ook naar de perskamer en kregen we een uitleg over wat daar allemaal gebeurt. Zelfs de pitspoezen waren bereid om met menig papa op de foto te gaan! En zo kwamen we ook in de ruimte terecht waar de bekers voor alle winnaars stonden. Stiekem hebben we net gedaan of wij de winnaar waren….beker mee en naar het podium waar alle winnaars gehuldigd worden. Het was net echt!

Na alle festiviteiten was het tijd voor het uitreiken van de oorkondes. En tijdens de uitreiking werden wij verrast door de komst van Patrick de Vreede. Namens Brightfiber Gasvezelproducten heeft hij Groot Hart 1500 euro geschonken om nog meer evenementen zoals deze te kunnen organiseren. En wat zijn wij daar blij mee! En we waren al zo blij want ook hij heeft op deze dag de kindjes rondgereden in zijn geweldige BMW.

Na een drankje en een bitterbal was het echt tijd om afscheid te nemen. Iedereen moe en voldaan weer naar huis. Het was weer te gek en we hopen ook volgend jaar weer welkom te zijn in Assen.

Dank aan alle families en de stoere kids! Wat zijn wij trots op jullie!
En ook dank aan iedereen die het voor ons mogelijk maken om dit soort dagen te organiseren. Allereerst circuit Assen, wat een geweldige ontvangst was het! Alle coureurs, dank voor jullie tijd en inzet om de kids deze geweldige races mee te laten maken. Radical Hart voor het beschikking stellen van deze geweldige auto. En natuurlijk alle vrijwilligers, vele malen dank voor jullie hulp.

Tot volgend jaar!

󰁓