De zomer kwam op 16 oktober nog even een dagje terug om ons te helpen er weer een perfecte Kale Kabouter Kart Kup van te maken. En dat deze dag weer geslaagd was is duidelijk!

In de middag was het deze eerste dag van de herfstvakantie traditiegetrouw tijd voor de kinderen om veel raceplezier te beleven in de Furori’s. Over het zeer mooie kartcircuit van Circuitpark Berghem zijn dan ook vele raceronden gereden. Stuk voor stuk kwamen de kinderen met een big smile uit de Furori’s.

Enkele kinderen mochten deze speciale dag nog lang opblijven om de grote mensen versie van dit raceplezier te aanschouwen. Vele grote kabouters kwamen einde van de middag naar Berghem toe om met een team van 3 of 4 personen 100 ronden af te leggen over het 1.100 meter tellende circuit. Na een heerlijk satébuffet en welkomstwoord van opper-kabouter Rob Kamphues toog iedereen in zijn overall en werden de laatste tactieken uitgewisseld. Na een kwalificatie ging de race met knallend vuurwerk van start, en hoe, want met coureurs als Beitske Visser, Meindert van Buuren, Jan Lammers en Rob Kamphues werd het een serieuze strijd. Dit was ook te zien aan de rondetijden die allemaal erg dicht bij elkaar lagen.

Groot Hart – Kale Kabouter Kart Kup 2017 (foto: © Tycho Müller | www.tychoseye.nl )

Na 3 verplichte rijderswissels en 2 verplichte tankstops kwamen de 100 ronden voor de eerste teams na een kleine 2 uur in zicht. Met spectaculair vuurwerk werd de race afgevlagd. Maar hoe zag de top 3 eruit? Iedereen bleef nog enige tijd in spanning, want er werd ook een kleine tijdstraf opgelegd als je niet in kabouterkostuum aan de start was gearriveerd. Uiteindelijke bleek Race Driver 4 A Day op de 3e plek geëindigd, het KNAF talent team op de 2e plek, en geheel als underdog ging team RYB Racing er met de eeuwige roem vandoor als winnaar van de KKKK 2017!

De meeste deelnemers hebben nog een aantal dagen van de spierpijn kunnen nagenieten, maar net als de kids met een grote lach op hun gezicht. Het was weer een onvergetelijke KKKK.

Nogmaals heel veel dank aan iedereen die dit evenement mede mogelijk heeft gemaakt: Furori, Erna van Circuitpark Berghem, alle teams die met hun deelname Stichting Groot Hart sponsorden en iedereen die heeft geholpen er weer een topdag van te maken!